Cast

Veerle Baetens

als Elise

VEERLE BAETENS (°1978) studeert in 2000 af aan het Brussels Conservatorium. Ze debuteert echter voordien al met een hoofdrol in MISSTOESTANDEN (1999, Renaat Coppens) en gaat zich aansluitend bijscholen in Toulouse waar ze enkele memorabele kortfilms draait.

Twee seizoenen lang reist ze in de rol van Pippi Langkous in de gelijknamige musical door Vlaanderen en Nederland. Het levert haar verschillende prijzen op: ‘Johnny Kraaijkamp Award for Best Leading Actress’ en ‘Prijs voor Beste Aanstormend Talent’.

Tegelijkertijd speelt ze hoofdrollen in DENNIS VAN RITA (2005, Hilde Van Mieghem) en in de comedy VERLENGD WEEKEND (2005, Hans Herbots).

Haar vertolking van het personage Sara in de gelijknamige telenovelle zet haar definitief op de kaart als meest populaire Vlaamse actrice. Ze wint zowel de ‘Vlaamse Televisiester Populairste Televisiepersoonlijkheid’, de ‘Vlaamse Televisiester Beste Actrice’ als de ‘Telenet Kids Awards’.

In 2009 gaat het succesverhaal verder. In de tv-reeks Code 37 speelt Veerle de hoofdrol van Hannah Maes, de getormenteerde chef van de Gentse sectie zeden. Door het succes bestelt zender vtm aansluitend een tweede en derde reeks én een langspeelfilm.
De langspeelfilm CODE 37 – DE FILM, gebaseerd op de serie, werd in oktober 2011 in de Vlaamse bioscopen uitgebracht en was de meest succesvolle film dat jaar, na Rundskop.

Recentelijk bracht ze haar debuut-cd als zangeres van de groep ‘Dallas’ uit.

Johan Heldenbergh

als Didier

JOHAN HELDENBERGH (°1967) studeerde af aan Studio Herman Teirlinck.
Hij was te zien in een aantal spraakmakende producties, waaronder Ten Oorlog (Blauwe Maandag Compagnie), Mijn Blackie (HetPaleis & Nieuwpoorttheater), Allemaal Indiaan (Victoria en Les Ballets C. de la B.) en Maria Eeuwigdurende Bijstand (DasTheater & Theater Zuidpool).
In 2000 sloot hij zich aan bij het vaste ensemble van Theater Zuidpool.

Op het witte doek was Heldenbergh o.a. te zien in ANTONIA (Oscarwinnaar '95) van Marleen Gorris, ANY WAY THE WIND BLOWS van Tom Barman en STEVE + SKY van Felix van Groeningen.

Met Massis, the musical, een zelfgeschreven monoloog, trok Heldenbergh van voorjaar 2004 tot najaar 2005 het hele land door. In 2006 zette Heldenbergh samen met Marijke Pinoy en Arne Sierens zijn schouders onder Compagnie Cecilia.

In 2009 maakte Johan, samen met Mieke Dobbels, de voorstelling The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-Ups of Alabama, opnieuw in een productie van Compagnie Cecilia. Pers en publiek waren unaniem lovend over de voorstelling.
In totaal werden in Vlaanderen en Nederland ongeveer 130 voorstellingen gespeeld. Alle voorstellingen waren uitverkocht. Speciaal voor de voorstelling leerde Johan banjo, gitaar en mandoline spelen. 

De verfilming van het stuk door Felix van Groeningen, met wie Johan eerder werkte in STEVE + SKY (2004) en DE HELAASHEID DER DINGEN (2009), vormt ongetwijfeld een orgelpunt in de unieke geschiedenis van deze voorstelling. Dat de titel van het stuk voor de film werd ingekort, neemt hij er graag bij.

Nell Cattrysse

als Maybelle

NELL CATRYSSE (°2006) heeft geen enkele toneel- of filmervaring. Ze reageerde spontaan op de castingoproep. Uit ca. 500 kandidaten werd ze weerhouden na maanden letterlijk samen spelen met regisseur Felix en castingverantwoordelijke Anke Blondé.

Nell doet het gewoon fantastisch. Om het met de woorden van haar filmpapa (Johan Heldenbergh) te zeggen: “Als Nell lacht, schijnt de zon”. Het is zalig werken met haar. Langs deze weg danken wij haar echte mama en papa voor hun supersympathieke medewerking.

Geert Van Rampelberg

als William

GEERT VAN RAMPELBERG (°1975) studeerde in 1998 af aan de Studio Herman Teirlinck. In het theater speelt hij bij de gezelschappen HetPaleis, Theater Zuidpool, de KVS, 't Arsenaal, Bronks en Het Toneelhuis in oa. Alleen op de Wereld, Blind Date, De Gebroeders Leeuwenhart, Leven en Werken van Leopold II en De Collega's.

Hij is medeoprichter van en verbonden aan Olympique Dramatique (samen met jaargenoten Stijn Van Opstal, Tom Dewispelaere en Ben Segers). Met dit gezelschap speelde hij mee in Neen, Serieus, Drie Kleuren Wit, De Jossen, De Geruchten en Kunstminnende Heeren.

In 1997 had hij een eerste bijrol in Windkracht 10. Nadien volgden bijrollen in F.C. De Kampioenen, Flikken, Café Majestic, Recht op Recht en speelde hij in een aantal kortfilms.

Vanaf 2003 speelde hij in verschillende tv-series en langspeelfilms. Bij het grote publiek kende Geert zijn doorbraak door een hoofdrol als Koen Verberk in de vtm-televisieserie Code 37, als love interest van Hannah Maes (Veerle Baetens) en door een rol in de fictiereeks Dubbelleven op één. Geert speelde verder ook een belangrijke rol in SWOONI (2011, Kaat Beels), in Code 37 – De Film (2011, Jakob Verbruggen) en in de tweede langspeelfilm van Nic Balthazar, TOT ALTIJD, dat in januari 2012 gereleased werd.

Nils De Caster

als Jock

NILS DE CASTER (°1969) begon op achtjarige leeftijd met studies viool aan de muziekacademies van Deinze, Gentbrugge, Ledeberg en Aalter. Naast viool speelt hij ook mandoline, gitaar en dobro (maar dat laatste ontkent hij zelf).
Naast gigantisch veel live-werk (met o.a. De Laatste Showband, Eikels Worden Bomen, Roland Van Campenhout, The Pink Flowers, Wigbert en Jan De Wilde), componeert hij regelmatig voor theaterproducties.

In 2009 en 2010 speelde hij als violist-acteur mee in de theatervoorstelling van Johan Heldenbergh. Toen Felix een violist zocht voor de film was de keuze snel gemaakt en daarom maakt Nils nu zijn debuut als acteur-violist.

Robby Cleiren

als Jimmy

ROBBY CLEIREN (°1971) studeerde in 1994 af als acteur aan het Conservatorium van Antwerpen. Onmiddellijk richtte hij samen met zijn medestudenten de Roovers op, een gezelschap waarin hij tot vandaag zeer actief is.

Naast zijn vele toneelwerk was en is hij zeer regelmatig te zien in gastrollen in ongeveer alle televisiereeksen en series van de voorbije jaren waaronder Buiten de Zone, Windkracht 10, Recht op Recht, Witse, Aspe en Code 37.

Robby speelde ook mee in verschillende films. Zo speelde hij ondermeer in DE HELAASHEID DER DINGEN de rol van een deurwaarder die het ‘geluk’ heeft te moeten langsgaan bij de familie Strobbe. Geen wonder dat Felix hem opnieuw castte in de rol van de lichtelijk verstrooide muzikant in The Broken Circle Breakdown.

Bert Huysentruyt

als Jef

BERT HUYSENTRUYT (°1980) is, samen met Nils De Caster, de tweede muzikant-acteur in de film. Bert kreeg al muziekles van zijn vader toen hij vijf was. Met succes blijkbaar want menige jaren later studeerde Bert af aan het Conservatorium in Antwerpen als drummer-percussionist. Ondertussen drumt hij in verschillende groepen, o.a. bij Gorki, Guido Belcanto, Het Zesde Metaal e.v.a.

Recent was hij ook betrokken bij verschillende theaterproducties van o.a. Theater Stap, Het Toneelhuis en Bronks. De stap naar het pure acteerwerk bleek minder groot of moeilijk dan verwacht want ondertussen is Bert ook regelmatig te zien in commercials en kortfilms.

In The Broken Circle Breakdown zien we Bert aan het werk als acteur-contrabassist.

Jan Bijvoet

als Koen

JAN BIJVOET (°1966) studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck. In 1991 stond hij voor het eerst met het NTGent op de planken in Jozef in Egypte, Nachtelijk Symposium en Gruis. Later volgden samenwerkingen met TG Ceremonia van Eric De Volder, de Blauwe Maandag Compagnie en Het Toneelhuis. Sinds 2005 vormt hij samen met o.a. Sofie Decleir en Koen Van Kaam de artistieke kern van het Theater Zuidpool.

In 2007 was hij genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Jan speelde gastrollen in De Kotmadam, Heterdaad, Recht op Recht, Flikken, Rupel, Witse en Kinderen van Dewindt. In Van vlees en bloed (2009) heeft hij een belangrijkere rol.

Blanka Heirman

als Denise

BLANKA HEIRMAN (°1941) studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1965. Al snel was ze te zien in een heel reeks films, waaronder De week van de kapiteins, Het kleine Mahagonny, De jongste dag, Paradijsvogels, Yerma, Het gezin van Paemel, Het verloren paradijs, De Witte van Sichem, Blueberry Hill, Het sacrament en Blind.

Ze speelde mee in verscheidene tv-series waaronder Bex & Blanche, Niet voor publicatie, Ons geluk, Brylcream Boulevard, Kongo, Flikken, Recht op Recht, FC De Kampioenen en Aspe. In The Broken Circle Breakdown speelt Blanka de moeder van Didier (Johan Heldenbergh).